Första tävlingen för dig och din häst

För att den första tävlingen skall bli en bra upplevelse för er båda är det viktigt att du gör allt som ska göras på förhand. Se till att du är uppdaterad på alla regler som gäller innan du ska påbörja din första tävling. Både du och din häst måste ha godkänd utrusning.

Allt du behöver hittas online så ta en titt. Tänk också på att din häst kanske behöver förberedas inför tävlingen. Miljöträning är viktigt, öva på saker som du tror kan hända på tävlingsdagen. Det kan vara en hel del publik, plötsliga applåder och folk som springer på läktaren.

På tävlingsdagen

Starta dagen tidigt, det är mycket som skall göras och saker tar längre tid än man tror. Hästen skall hinna äta frukost, pälsen skall glänsa, manen skall knoppas och allt detta tar tid. Det är mycket att tänka på den här dagen och det sista du vill göra är att stressa.

När det är din tur att tävla ska allt vara klart. Du ska kunna banan eller dressyrprogrammet så att du inte rider fel. Tänk på att slappna av och sätt inte för höga krav, se till att du och din häst jobbar bra tillsammans. Det här är din dag, din första tävling, njut av den.