Ditt första saltvatten akvarium

Du har nu valt att skaffa dig ett akvarium med tanke att ha saltvatten i. Du kommer kunna ha långvarig glädje med ditt akvarium, men det finns en saker du behöver tänka på innan du stoppar ned dina första fiskar.

Vad bör man tänka på?

Det saltvatten akvarium i världen som är störst finner du föga förvånande i Kina på 22,7 miljoner liter vatten. Ett saltvatten akvarium med den kalibern behöver du såklart inte men det bör vara ca 100-200 liter stort beroende på hur många fiskar du vill ha. Det är ett speciellt salt du blandar i som går att läsa mer av på internet. Av detta salt blandar man ca 40/60 för att få den bästa saltmängden för dina fiskar.

Dina saltvatten fiskar är känsligare än vanliga fiskar i sötvatten och behöver ett stabilt ekosystem och större utrymme, därför är det lite dyrare att ha ett akvarium med saltvatten i. Bland annat behöver du flera vattenpumpar när cirkulationen är viktigare.

Det vanligaste är att man försöker efterlikna de större haven med saltvatten i. Tropiska korallrev, anemoner och fiskar i glada färger. Det finns en uppsjö av fiskar och produkter du kan spana in på nätet. Behöver du inspiration och råd kan du klicka dig vidare här för att hitta det bästa för just ditt akvarium.