Att välja rätt husdjur

När det kommer till att välja sig en liten hårig vän kan det vara klurigt och en del att tänka på. Det första du behöver fundera ut är vilket typ av person du själv är. Vad gillar du att göra på fritiden? Är du aktiv eller gillar du att sitta hemma?

Är du en person som gillar att motionera, är en hund av den större sorten perfekt. Alla sorters hundar behöver motion, vissa mer än andra. Det kan vara ett bra sätt för dig att komma ut i naturen mer – varför inte ta med dig hunden ut på en joggingrunda?

Husdjur för den lugnare

Gillar du att ta det lugnt och inte rör på dig så mycket i vardagen, är ett bättre husdjur troligen av den mindre sorten. Det kan till exempel vara ett marsvin eller en hamster, men också fåglar, katter och andra husdjur som du kan ha inomhus kan passa till dig.

Många som går i tankar att skaffa ett husdjur provar först genom att kanske låna ett från en vän eller genom att erbjuda sig att vara hundvakt eller liknande. Det är ett utmärkt sätt att ta reda på vilket husdjur som passar dig bäst, utan att du tar några risker.

Fiskar, katter och hundar

Vill du inte ha något alls att göra med ditt husdjur, mer än att ge det mat då och då, kanske du ska skaffa fiskar i ett akvarium. De kräver ingen social kontakt med dig – de vill över huvud taget inte ha det. Fiskar är perfekt för dig som inte är ute efter att gosa!

Vill du ha ett husdjur som kan ge dig kärlek är det en katt eller en hund du ska gå på. Eller något annat socialt djur som du känner passar dig och ditt vardagsliv. Hund och katt är ju de vanligaste, men det kanske är en iller, papegoja eller råtta som är din nästa vän.