Att kunna bära med sig sin vän överallt

Bara andra husdjursägare kan förstå den oändliga sorg och saknad som drabbar än när ens husdjur inte längre finns kvar. Att behöva fatta beslutet att tiden är över för vår bästa vän är något av det svåraste beslutet som en människa kan fatta. Balansgången är många gånger svår, när är det egentligen rätt tidpunkt, hur frisk eller sjuk är den fyrfota vännen. När beslutet väl är fattat så väntar besöket hos veterinären som är alla djurägares värsta stund, att behöva ta farväl och se vår vän ta sitt sista andetag. Kanske är det hela familjens lekkamrat, det sista barnet som bor hemma eller vår enda riktiga vän. Oavsett är sorgen tung.

Många djurägare vittnar om att den första tiden utan sitt husdjur är tom. Du tror dig höra ljud från tassar och tvingas inse att dom inte är där längre. Rutinerna förändras kanske, du har inte längre någon som vill ha den där smörgåsbiten, slicka tallriken eller gå en promenad. Vissa djurägare skaffar omgående en ny vän för att blir av med tomrummet. Andra förmår inte att öppna upp hjärtat för en ny individ. Ett fint sätt att minnas sin vän kanske är att ha en fin tröja med motiv av ditt husdjur?

För att bearbeta förlusten är det många som behåller saker från djuret eller ställer upp bilder som en liten minnesplats. För andra handlar det om att få ha askan hemma eller strö askan på en plats som har betydelse. Kanske har du också en plats som är speciell för dig och ditt husdjur? Oavsett hur lång vänskapen blir så har en förmågan att förändra oss, och även om sorgen kan vara svår så bör den inte vinna över glädjen att dela livet med en ny fyrfota vän i framtiden.